Cviklový brownie bez cukru

28. mája 2018

Zdravý koláč…..to znie takmer ako oxymoron. Ja však recept na jeden takýto zdravý koláč poznám a rada sa oň s vami podelím 🙂

Na prípravu cviklového brownie budeme potrebovať:

  • 200g horkej čokolády
  • 150g medu
  • 100g masla alebo kokosového oleja
  • 100g hladkej múky
  • 30g kakaa
  • 250g (varenej) cvikly

Do mixéra nasypeme rozlámanú horkú čokoládu, kokosový olej (alebo maslo) a uvarenú nakrájanú cviklu. Pokiaľ sme cviklu kúpili už uvarenú (čo veľmi odporúčam), pred pridaním medzi ostatné suroviny ju na 1-2 minútky ohrejeme v mikrovlnke. Vďaka tomu sa čokoláda a olej rozpustia a po rozmixovaní vznikne homogénna hmota.

Potom pridáme med, múku a kakao, všetko spolu zamiešame a vylejeme na malý vymastený plech alebo zapekaciu misu (môže byť aj okrúhla). Pokiaľ chceme piecť vo veľkom plechu, pripravíme cesto z dvojitej dávky surovín.

Pečieme 25 minúť pri teplote 180°C.

Môžeme podávať aj s lesným ovocím alebo rozmixovanými jahodami.

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *